Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety Pożarskiego"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso opłucz, osusz, oddziel od kości. Bułkę zamocz w mleku, odciśnij i zmiel razem z mięsem w maszynce do mielenia mięsa. Wyłóż do miski. Dwa żółtka oddziel od białek, białka ubij na sztywną pianę razem ze szczyptą soli. Do mięsa dodaj dwa żółtka, koperek, ubite białka, sól i pieprz. Wymieszaj.
Na talerz wysyp mąkę, na drugim rozbij jajko, dodaj do niego łyżkę wody i tartą bułkę, dokładnie wymieszaj. Nabieraj łyżką masę, z pomocą drugiej łyżki formuj kotlety, obtaczaj w mące i jajku, kładź na rozgrzanym maśle.
Smaż z obu stron po 10 minut, podawaj z ma słem czosnkowym.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień