Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryb jemy zdecydowanie za mało i pewnie jakiś wpływ na to mają ości...Dlatego polecam wersję ryby bez ości. Tym razem użyłem morszczuka, ale inne filety czy kostki rybne też się doskonale sprawdzają.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Filety rozmroziłem (nie do końca) i zmieliłem. Nie rozmrażam ich całkowicie ponieważ podmarznięte lepiej się mielą. Przez maszynkę przepuściłem również cebulę, i czosnek. Mielenie zakończyłem bułką (chlebem).
Do powstałej masy dodałem sól, pieprz, słodką paprykę i mannę. Po wymieszaniu masy skosztowałem czy przypraw jest wystarczająco. Ponieważ mam zamrożoną natkę pietruszki i zielone części pora, dosypałem po małej garstce jednego i drugiego, ale nie jest to konieczne. Do całości wbiłem jajko i wymieszałem.
Na talerz wysypałem sezam, formowałem kotlety które obtaczałem w sezamie i smażyłem. Kotlety należy smażyć natychmiast, gdyż masa rybna „rozwadnia” się. Sezam sypię partiami, trudno przewidzieć ile go zejdzie więc lepiej dosypać niż wyrzucać nadmiar.