Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety rybne z jajkiem"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 185
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 185
Składniki
Trzy jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek.
Ryby rozmroź przez noc na górnej półce w lodówce (nie wkładaj ich do gorącej wody, bo stracą smak). Następnego dnia osącz je z wody, wytrzyj ręcznikiem papierowym i zmiel w maszynce do mięsa razem z rozdrobnioną wcześniej cebulą.
Do masy wbij surowe jajko, dosyp bułkę tartą i dopraw solą z pieprzem. Całość dokładnie wyrób, po czym na koniec dodaj pokrojone w kostkę ugotowane jajka.
Uformuj zgrabne kotlety, obtocz je w pokruszonych płatkach kukurydzianych i usmaż na złoto na mocno rozgrzanym oleju.
Gotowe podawaj z warzywami ugotowanymi na parze i koperkiem.Źródło: Kurier TV