Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z oscypkiem i cebulką dymką. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 71
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 82
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 71
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 82
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Musztardę wymieszać z posiekanym czosnkiem. Ser pokroić w słupki, cebule dymkę posiekać. Każdy płat mięsa posmarować przygotowaną masą. Położyć na nim kilka kawałków sera, posypać dymką i zawinąć całość w roladkę. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na25-30minut. Pieczemy pod przykryciem (inaczej roladki nam wyschną). Przygotowane roladki podajemy z ziemniakami lub ryżem.