Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siostra Anastazja znana ze swej wszechstronnej kuchni przynosi nam kolejną pyszną propozycję. Tym razem będą to kotlety schabowe z dodatkiem żółtego sera. Ten, i inne podobne przepisy na ciekawe kotlety znajdziesz w książce „173 specjały siostry Anastazji”. Połączenie mięsa i żółtego sera nadaje daniu niezwykły smak, a chrupiąca panierka zachwyci wszystkich, szczególnie najmłodszych smakoszy. Jeśli potrzebujesz pomysłu na ciekawy posiłek, sięgnij po ten przepis na kotlety schabowe siostry Anastazji.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 229
Składniki
Najpierw umyj i osusz mięso i delikatnie rozbij z dwóch stron. Dopraw solą i czarnym pieprzem. Żółty ser zetrzyj do miski na drobnych oczkach tarki jarzynowej, po czym wymieszaj go z bułką tartą. Do kolejnej miski wsyp mąkę, do następnego naczynia wbij jajka i roztrzep je widelcem, a do ostatniej miski wlej jogurt.
Mięso włóż do jogurtu i zostaw na ok. 20 minut. Następnie wyjmuj pojedyncze plastry mięsa, chwilę poczekaj, aby ściekł z nich jogurt, po czym panieruj w mące, jajku, a na końcu w bułce tartej z żółtym serem. Smaż kotlety na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, następnie odkładaj na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Jeśli obawiasz się, że ze względu na obecność żółtego sera panierka zbyt szybko zacznie się przypalać, możesz upiec kotlety w piekarniku. Danie podawaj z gotowanymi ziemniakami oraz mizerią lub sałatą ze świeżych warzyw.