Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Na talerz wysypać otręby i bułkę tartą, dodać papryki i curry, wymieszać. Jajka roztrzepać, dodać mleko. Kotlety opłukać, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Kotlety obtaczać w mące, następnie zanurzać roztrzepanych jajkach, a na koniec dokładnie (dociskając panierkę z każdej strony dłonią) panierować w bułce tartej z otrębami. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć na rumiani po 10 minut z każdej strony