Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe smażone w cieście. Mięso wychodzi idealnie kruche, soczyste i delikatne. Wszystko za sprawą sekretnego składnika, jakim jest majonez. Dzięki temu schabu nie trzeba wcześniej moczyć w mleku i cebuli. Wypróbujcie ten przepis, a nie pożałujecie.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1503
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 157
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 275
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1061
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 25
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1503
Składniki
Schab pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Kotlety oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Do miski wbij jajka. Dodaj majonez, skrobię ziemniaczaną, bułkę tartą i przyprawy. Składniki energicznie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej smalec. Plastry schabu zanurz w cieście, następnie przełóż na patelnię z roztopionym smalcem. Schabowe w cieście smaż z dwóch stron na złoty kolor.