Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i smaczne.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 271
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 271
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobną kostkę. Dodać łyżkę oleju, zioła prowansalskie, sól. Wymieszać i zostawić w lodówce na ok 15 min. Paprykę umyć, osuszyć. Pół papryki zetrzeć na tarce do warzyw. Natkę umyć, osuszyć i drobniutko posiekać. Do kurczaka dodać paprykę, natkę, roztrzepane jajka, bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić na 4 części. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać porcje formując zgrabne kotlety. Smażyć po dwóch stronach na złoty kolor. Podawać np. z sałatą. Smacznego.