Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety szarpane z warzywami to doskonały pomysł, aby do dania mięsnego dodać jak najwięcej dodatkowych składników. Wyróżniają się chrupiącą panierką i kolorowym wnętrzem.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 669
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 669
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błon i pokrój jak najdrobniej się da. Umieść w misce, dokładnie posól i popieprz. Zamieszaj.
Teraz przygotuj warzywa. Pieczarki i cebulę zetrzyj na tarce. Z papryki usuń gniazda nasienne, posiekaj drobno. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Z pora odkrój część białą i jasnozieloną. Posiekaj drobno. Wszystkie warzywa dodaj do mięsa. Uzupełnij masę o kukurydzę odsączoną z zalewy i obrane, posiekane ząbki czosnku.
Ser zetrzyj na tarce i dorzuć do miski. Wbij jajka i dodaj mąkę pszenną. Dopraw natką pietruszki, papryką słodką, solą oraz pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki.
Wsyp bułkę tartą na głęboki talerz. Uformuj kotlety i każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż z każdej strony przez kilka minut na rozgrzanym oleju na patelni.