Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak pysznych kotletów jeszcze nie jedliście. Kotlety są bardzo soczyste, przykryte pierzynką z pieczarek, idealne na święta lub rodziny obiad.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1656
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1656
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 697
Składniki
1. Do miski wsypuję mąkę, sól, przyprawę Gyros, wbijam jajka, następnie mieszając wlewam stopniowo mleko.
2. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pierzem oraz solą. Mięso zanurzam w cieście naleśnikowym, smażę na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety po usmażeniu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w plasterki. Doprawiam solą oraz pieprzem. Grzyby po usmażeniu rozkładam na każdym kotlecie.
4. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i posypuję wierzch kotletów. 5. Blaszkę z kotletami przekładam do rozgrzanego piekarnika i zapiekam 10 minut w 180°C.
6. Kotlety gotowe, podaję z surówką i ziemniakami. 7. Smacznego