Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety w sosie"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 487
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 487
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso umyj, osusz i rozbij drewnianym tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem.
Jajka roztrzep z mlekiem. Zanurz w nich kotlety, a następnie panieruj w bułce.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Usmaż mięso na złoto.
Brokuły ugotuj i podziel na różyczki. Poszatkowanego pora ułóż na sicie i przelej wrzątkiem.
Warzywa zmiksuj. Wymieszaj z koperkiem, jogurtem i serkiem. Dopraw.
Gotowy sos wylej na talerz. Ułóż na nim kotlety.
Czas przygotowania: 60 min, ilość kalorii na 1 porcję: 240, stopień trudności: trudny.Źródło: Telemax