Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety w ziołach"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso umyć, pokroić na 6 plastrów, lekko rozbić. Ziemniaki ugotować, obrać i pokroić na mniejsze części. Rzodkiewki oczyścić i pokroić na kawałki.
Jajka roztrzepać i połączyć z mąką i ziołami, doprawić. Schab obtaczać w cieście ziołowym i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Na innej patelni i przesmażyć na maśle ziemniaki i rzodkiewkę, oprószyć siekaną natką pietruszki, posypać solą i pieprzem. Schab podawać z ziemniakami i rzodkiewką udekorowany szczypiorkiem.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium