Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla tradycyjnych schabowych
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 18
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 203
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 255
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 18
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 55
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 203
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 255
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę pokroić w plastry.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety i smażyć po 3-4 minuty z obu stron. Zdjąć z patelni, przykryć folią aluminiową, odłożyć.
Na tym samym tłuszczu smażyć cebulę. Gdy lekko zbrązowieje i zmięknie, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Następnie powoli wlewać cydr, cały czas mieszając, by nie powstały grudki, gotować 2-3 minuty. Dodać miód, włożyć usmażone wcześniej kotlety, podgrzewać przez kolejne 2 minuty.