Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do ryżu lub makaronu
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1058
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11067
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1058
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11067
Składniki
Kotlety lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą pieprzem i koprem włoskim, skropić sokiem z cytryny Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, po czym usmażyć na mocno rozgrzanym oleju i przełożyć na talerz. Na tej samej patelni przesmażyć pokrojone pieczarki z posiekanym czosnkiem dodać wino, koncentrat pomidorowy i zagotować. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem rozłożyć kotlety zalać pieczarkami posypać parmezanem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 4-5 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub frytkami.