Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańskie kotlety z kaszą gryczaną i burakami. Pieczone w piekarniku, więc bez nadmiaru tłuszczu. Są pyszne i zdrowe!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ząbki czosnku przeciskamy. Smażymy na 1 łyżeczce oleju, aż będą lekko przyrumienione. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z instrukcją. Buraki obieramy i trzemy na tarce. Mieszamy buraki, kaszę, przesmażoną cebulę z czosnkiem, musztardę, olej, jajka i przyprawy. Bardzo dobrze zagniatamy masę. Z masy formujemy kotlety (trzeba dość mocno ścisnąć, aby dobrze się trzymały). Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez 25-30 minut. W połowie delikatnie obracamy. Z tej porcji wyszło mi 9 kotletów. Ale są pyszne i jedzenie raczej nie kończy się na jednym ;) Kotlety smakują świetnie z letnimi warzywami.