Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na przemycenie warzyw do tradycyjnego dania obiadowego.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy. Do mięsa dodajemy starte buraki, czosnek, cebulę, jajko, natkę i kaszę mannę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy niewielkie kotleciki.
Składniki panierki łączymy ze sobą. Obtaczamy kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotleciki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Podajemy z ulubionymi dodatkami.