Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Płatki wypłukać pod bieżącą wodą i następnie zalać gorącą wodą tak, żeby były przykryte. Pozostawić na ok 10-15 min, żeby namiękły. Umytą paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki również pokroić drobniutko. W miseczce wymieszać mięso, płatki, jajka, paprykę i natkę. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety. Zamaczać w rozbełtanym jajku i smażyć na oleju. Z w/w składników zrobić sos. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać sok z cytryny, cukier, pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Gotowe.