Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z jabłkiem i serem"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Składniki
Kotlety schabowe umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajko roztrzep. Kotlety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce. Ułóż na rozgrzanym oleju, usmaż z obydwu stron.
Pod koniec smażenia na każdym kotlecie połóż starte jabłko, przykryj plastrem sera. Smaż, aż ser się rozpuści. Kotlety podawaj z ziemniaczano-marchewkowym purée.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie