Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane danie z czasów PRL. Prościutkie kotlety z jaj gotowanych na twardo. Doskonała propozycja na bezmięsny obiad. Świetnie komponują się z ziemniakami i chrupiącą surówką.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 300
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 300
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
W rondelku nastaw wodę, dodaj odrobinę soli. Do wrzącej wody włóż 6 jajek, gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane na twardo jajka odcedź, opłucz zimną wodą, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do jajek. Wbij jedno surowe jajko. Wsyp dwie łyżki bułki tartej, dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj.
Zwilżonymi dłońmi formuj równej wielkości kotlety. Każdy z nich opanieruj w bułce tartej.
Kotlety z jaj smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.