Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodam wam najprostszy przepis, które wszystkim smakowało na obiad.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Składniki
Namoczyć w mleku lub śmietanie 4 łyżki bułki tartej ( ja namoczyłam w wodzie i zwykłą bułkę kajzerki). 8 jajek ugotować na twardo, a kiedy wystygną, obrać i zemleć w maszynie do mięsa albo rozdrobnić w Malaka erze, ale nie na gładką papkę. Połączyć z bardzo drobno posiekaną cebulę, lekko zrumienioną na maśle, 2 surowymi jajkami, posiekanymi drobno ziołami oraz namoczoną bułką tartą lub zwykłe. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i z masy uformować 8 kulek. Obtoczyć je w reszcie bułki i lekko przypłaszczyć. Kłaść na mocno rozgrzany olej, po 2 minutach nieco zmniejszyć ogień i smażyć po 4 minuty z każdej strony. Podawać z pieczywem, ziemniakami i ( lub) surówkami.