Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety warzywne. Wystarczy do nich dodać surówkę i jest świetny obiad. Z podanych proporcji powinno wyjść 10-12 kotletów.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 194
Składniki
Marchewki obrać. Kalafior podzielić na różyczki. Obydwa warzywa ugotować w osolonej wodzie. Cebule, papryczki, czosnek drobno pokroić i poddusić na oleju. Ugotowany kalafior i marchewki zmiażdżyć ubijakiem do ziemniaków. Dodać jajka, przyprawy, warzywa podduszone na oleju, pokrojoną natkę pietruszki i jedną szklankę otrąb. Wyrobić masę. Formować kotlety. Obtaczać w otrębach i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z wybraną surówką. U mnie była z cukinii, marchewki i jabłka. Można dodać jeszcze jakiś sos np. czosnkowy. Nie jest to jednak konieczne.