Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOBRY POMYSŁ NP. NA ŚWIĄTECZNY OBIAD.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 106
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli.
Kotlety nacieramy mieszanką soli, pieprzu, majeranku oraz czosnku i odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety na rumiano.
Dolewamy wywar i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Mięso zdejmujemy z patelni. wywar przecedzamy.
Z masła i mąki robimy zasmażkę, dolewamy wywar i cały czas mieszając zagotowujemy.
Sos zaprawiamy śmietaną i przyprawiamy do smaku.
Smacznego:)