Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby otrzymać nietypowe danie obiadowe wystarczy mięso mielone zastąpić kaszanką i przygotować jak klasyczne mielone kotlety.
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 794
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 101
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 794
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 101
Składniki
Przygotowujemy pieczone ziemniaki: ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniej więcej równe części.
W małym garnuszku umieszczamy oliwę i masło klarowane, dodajemy przyprawy i podgrzewamy do połączenia składników.
W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki, zalewamy zawartością rondelka i dokładnie mieszamy.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 50 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przygotowujemy kotlety: pieczarki i cebulę oczyszczamy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, aż odparuje płyn. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
Z kaszanek zdejmujemy osłonki, wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pieczarki z cebulą, wbijamy jajka. W miarę potrzeby doprawiamy.
Z masy formujemy kotlety (jeśli jest zbyt rzadka, dodajemy nieco bułki tartej), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką.