Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z marchewką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 42
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do schłodzenia. Z jednej marchewki odkrój 3 paski, resztę zetrzyj na tarce. Plastry marchewki sparz we wrzątku i podsmaż. Następnie pokrój w paski. Ryż, starte marchewki i mięso połącz z żółtkami i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Z masy uformuj kotleciki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku i owiń dekoracyjnie paskami marchewki. Majonez wymieszaj z jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem, podawaj jako dodatek do kotlecików.Źródło: Na żywo