Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pożywne. Wystarczy do nich dodać surówkę i danie obiadowe gotowe. Polecam.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 214
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 55
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie wodę odcedzić, a ziemniaki ubić tłuczkiem na puree. Cebulę i por drobno pokroić. Poddusić na oleju. Dodać do tych warzyw przepuszczony przez praskę czosnek. Na koniec wrzucić drobno pokrojone pieczarki. Nadal dusić mieszając, aż warzywa zmiękną. Potem zawartość patelni przełożyć do ziemniaków. Wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Tak otrzymaną masę zagęścić mąką ziemniaczaną. Formować okrągłe kotlety. Obtaczać je w otrębach. Smażyć na oleju z obu stron, aż do zrumienienia.