Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana dla tradycyjnych mielonych
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Cebulę podsmażamy na maśle aż się zrumieni, dodajemy paprykę i podsmażamy aż będzie miękka. Dodajemy ugotowaną soczewicę razem to wszytko łączymy na małym ogniu aż powstanie jednolita konsystencja, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą. Robimy małe kotleciki i obtaczamy w płatkach pszennych (wcześniej zmielonych), smażymy na oleju. Można podawać z kaszą, lub ryżem. Dla smaku ja podaję ze świeżo startą marchewką,