Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na bezmięsny dzień. Smakują wyśmienicie.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Następnie odsączyć. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych lub średnich oczkach.. Natkę pietruszki drobno pokroić. Wszystkie składniki dać do jednej miski. Wbić jajka. Dodać przyprawy i zagęścić otrębami. Całość dokładnie wymieszać. Formować kotlety. Obtoczyć w otrębach. Smażyć na oleju z dwóch stron.