Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z twarogiem i boczkiem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 108
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 108
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
Kaszę ugotuj z suszonymi warzywami. Ostudź. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Cebulę posiekaj, dodaj do boczku, zeszklij.
Kaszę wymieszaj z twarogiem, dodaj boczek z cebulą, jajka, mąkę i bułkę tartą, wymieszaj, przypraw. Z masy uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,80 zł.
Przepis przysłała Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Op.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie