Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety z twarogiem i szczypiorkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Mięso umyj, potnij na 4 kawałki. W każdym zrób kieszonkę. Zioła opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Twaróg wymieszaj z ziołami. Farsz przypraw solą i pieprzem. Odłóż 1/3 farszu, a resztą napełnij kieszonki w mięsie. Otwory zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso i smaż je po 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Tłuszcz z mięsa wymieszaj z resztą farszu oraz szklanką wody. Sos gotuj 3 minuty. Przypraw do smaku. Polej nim gotowe mięso.
Kieszonki podawaj z ziemniakami i jarzynką z kapusty oraz marchewki. Danie udekoruj resztą ziół.
30 min; Cena porcji: 3,40 zł; Porcja: 460 kcal;Źródło: Naj