Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3660
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3660
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, wyjmujemy kości, zdejmujemy skórę i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
2. Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy trzepaczką, dodajemy skrobię ziemniaczaną, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie musztardę. Dokładnie mieszamy i zanurzamy w cieście mięso. Pozostawiamy na dwie godziny.
3. Po tym czasie mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego.