Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety zapiekane z mozzarellą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Mięso oczyść i pokrój. Kotlety ubij, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż je z obu stron. Odlej olej z suszonych pomidorów i wymieszaj go z posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Kotlety przenieś do brytfanny, posmaruj je mieszanką z czosnku niedźwiedziego i rozłóż na nich plastry mozzarelli. Brytfannę wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 °C i piecz około 5 minut. Następnie dodaj do brytfanny suszone pomidory i piecz przez kolejne 5 minut. Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami lub piure ziemniaczanym.Źródło: Na żywo