Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to fajny sposób do wykorzystania ugotowanych ziemniaków i ugniecionych na puree , ziemniaki można wykorzystać z dnia poprzedniego. Można je przygotować z różnymi dodatkami. Ja do moich dodałam posiekaną natkę pietruszki, koperek zielony i cebulkę zieloną a także podsmażoną cebulę. Polecam
garnek, miska, praska, nóż, patelnia, widelec,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Odcedzić i przecisnąć przez praskę do miski. Do ziemniaków dodać jajko, posiekana natkę pietruszki, posiekany koperek zielony oraz poszatkowaną cebulkę zieloną, dodać przyprawy oraz bułkę tartą wymieszać. Cebulę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju lub maśle klarownym , przestudzić i połączyć z masą ziemniaczaną. Z masy formować kotleciki panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego
Przygotowanie masy.
Kotleciki gotowe do smażenia.
Kotleciki gotowe do podania.