Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Komu z nas nie zostają ziemniaki z poprzedniego obiadu? ;) Przedstawiam Wam smaczny sposób na ich wykorzystanie a przy okazji niemarnowanie jedzenia. Danie świetnie wpisujące się w ideologię 'zero waste'. UWAGA Konsystencja ciasta na kotlety w dużej mierze zależy od gatunku użytych ziemniaków, zatem istnieje możliwość, że będzie trzeba dodać więcej mąki niż w przepisie, aby ciasto było bardziej zwarte.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
cebulę obieramy i siekamy drobno. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na niej cebulę. W międzyczasie paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Całość podsmażamy przez około 7 minut. Odstawiamy do wystudzenia
Ziemniaki przeciskamy przez praskę lub tłuczemy na puree. Odstawiamy do miski
Do ziemniaków dodajemy wystudzoną cebulę z papryką, mąkę, bułkę tartą, 1 jajko i przyprawy
Całość mieszamy do połączenia składników.
Z masy formujemy kotlety a następnie panierujemy w jajku (2 szt.) i pokruszonych chipsach.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do uzyskania złotego koloru.