Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety ziemniaczane z ementalerem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Ugotowane ziemniaki mielimy z posiekaną i podduszoną na łyżce masła cebulą. Studzimy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, starty ser ementaler, dwie łyżki tartej bułki, mieszamy. Na końcu wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na jednakowej wielkości porcje. Formujemy podłużne kotlety, które panierujemy w pozostałej tartej bułce zmieszanej ze zmielonymi orzechami włoskimi.
Kotlety smażymy obustronnie na średnio rozgrzanym oleju. Podajemy z surówkami, sosami, posypane świeżymi ziołami.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 346 kcal Białko 27 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 77 gŹródło: Rewia