Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące kotleciki
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 159
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy z odrobiną soli. Gdy się ugotują przeciskamy przez praskę, na gładką masę. Pieczarki i cebulę kroimy na drobno i smażymy ok 10 minut.
Przeciśnięte ziemniaki łączymy razem z usmażonymi pieczarkami, żółtym tartym serem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, by powstała nam jednolita masa. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i tartej bułce i smażymy z dwóch strona na rumiany kolor. Takie kotlety możemy podawać, ze śmietaną, lub ulubionym sosem. Doskonale smakują też z kiszonym ogórkiem.