Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem jabłkowy z warzywami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Po obraniu jabłek usuń z nich gniazda nasienne, pokrój i skrop sokiem z cytryny.
Marchew, ziemniaki i por umyj, rozdrobnij i usmaż na maśle. Dodaj jabłka.
Zalej całość sokiem jabłkowym i litrem wody. Dopraw cukrem, solą, pieprzem i cynamonem. Gotuj do miękkości składników.
Zupę zmiksuj, zabiel śmietaną i zagotuj. Udekoruj laską cynamonu oraz plasterkiem jabłka.Źródło: Kurier TV