Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem marchwiowy"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Marchewki obrać, pokroić w kostkę. Dymki oczyścić, opłukać, odciąć szczypior, a cebulki pokroić w plasterki. Masło rozgrzać w garnku.
Wrzucić marchewkę i cebulki. Smażyć około 5 minut, ciągle mieszając. Potem warzywa oprószyć sproszkowanym curry. Zalać sokiem pomarańczowym i drobiowym bulionem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować 15 minut.
Szczypiorek z dymek posiekać. Limonkę przekroić na pół i wycisnąć sok. Imbir obrać i drobno zetrzeć na tarce.
Pod koniec gotowania do zupy wlać śmietanę (by zapobiec zwarzeniu, najpierw wymieszać śmietanę z 1/2 szklanki zupy). Przyprawić ją do smaku imbirem, sokiem z limonki, cukrem i szczyptą soli. Zupę zmiksować blenderem. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Czas : około 35 minutŹródło: Życie na gorąco