Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem paprykowy"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 152
Składniki
Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Jeśli chcesz, poprzedniego dnia opiecz paprykę w piekarniku, schłodź w woreczku i obierz.
Cebulę obierz, posiekaj. W dużym rondlu rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj paprykę. Warzywa smaż jeszcze 2-3 minuty, zalej wrzącym wywarem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 15 min.
Śmietanę rozmieszaj z łyżką mąki i 1-2 chochelkami gorącego wywaru. Wlej do zupy, zmiksuj. Krem paprykowy dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i cukrem. Posyp ziołami. Tosty zrumień na patelni bez tłuszczu, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.Źródło: Świat kobiety