Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem pomidorowy w kalarepce"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Z kalarepek zetnij wierzch i wydrąż środek. Tak przygotowane zalej wrzątkiem, a następnie włóż do zimnej wody.
Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój i wytnij szypułki.
Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę, po czym rozetrzyj z solą.
Przy pomocy blendera zmiksuj pomidory z miąższem kalarepki, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dosyp zioła, sól i pieprz.
Wlej krem do kalarepek. Do każdej dodaj kukurydzę oraz kiełki lucerny i wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Kurier TV