Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 83
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i przetrzyj przez sito. Dodaj 2 łyżki masła, drobno posiekaną cebulę i liść laurowy. Dopraw całość szczyptą soli, pieprzu i cukru.
Przełóż przecier do garnka i duś ok. 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie wyjmij liść laurowy i zmiksuj zupę przy pomocy blendera.
Na patelni rozpuść pozostałą część masła, dodaj mąkę, mleko i wymieszaj. Powstały beszamel dolej do garnka razem z bulionem drobiowym. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kilka minut.
Rozlej zupę na talerze, dodaj po łyżce śmietany i posyp groszkiem ptysiowym.Źródło: Telemax