Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1405
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1405
Składniki
Cebulę posiekaj, selera obierz i pokrój w kostkę.
Podsmaż warzywa na patelni. Oprósz je mąką. Dolej wywar i śmietanę. Dosyp sól i pieprz. Gotuj ok. 20 minut, a następnie zmiksuj całość w blenderze.
Dodaj pokrojony w kostkę seler naciowy i doprowadź zupę do wrzenia.
Kilka plastrów boczku pokrój w kosteczkę, resztę pozostaw w całości i przesmaż na rozgrzanej patelni.
Zrumienioną kostkę wrzuć do garnka i gotuj jeszcze 10 minut.
Zupę podawaj z kawałkami selera naciowego i plastrami przesmażonego boczku. Udekoruj pietruszką.Źródło: Telemax