Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krem selerowy z boczkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Seler naciowy umyć, pokroić. Korzeniowy obrać i pociąć w kostkę. Cebulę posiekać. Na maśle zeszklić cebulę, dodać seler korzeniowy i chwilę dusić. Oprószyć mąką i powoli wlewać wywar, przez cały czas mieszając. Potem doprawić solą i pieprzem.
Zupę gotować do miękkości selera. Lekko ostudzić, po czym zmiksować. Do zmiksowanej zupy dodać pokrojony seler naciowy i śmietanę, po czym doprowadzić do wrzenia. Umyć i osuszyć gałązki natki pietruszki. Przygotować plastry boczku.
Część boczku pokroić w paseczki. Resztę pozostawić w plastrach, przesmażyć. Paski z boczku dodać do gotującej się zupy, podgotować chwilkę. Zupę podawać z kawałkami selera naciowego, plastrami boczku i gałązkami natki pietruszki.Źródło: Twoje Imperium