Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 435
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 435
Składniki
Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Często mieszaj. Zmniejsz ogień i dodaj ziemniaki, czosnek oraz wywar warzywny. Całość przypraw solą i pieprzem. Zupę gotuj około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Ser pokrusz na małe kawałki tak, aby łatwiej się rozpuścił. Odmierz pół szklanki zupy, wlej ją na rozgrzaną patelnię, po czym dodaj śmietanę i ser. Całość gotuj około 2 minuty na małym ogniu. Gdy ser się rozpuści, wlej mieszaninę do zupy i zmiksuj. Zupę przelej na talerze i podawaj z grzankami.Źródło: Na żywo