Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem szpinakowy z jajkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Mrożony szpinak wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła i kostkę bulionową. Zalej całość dwiema szklankami wody, gotuj około 15 minut.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, po czym dodaj do zupy. Dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową.
Zmiksuj za pomocą blendera.
Jajka ugotuj na twardo.
Gotowy krem wlej do miseczek. Do każdej porcji włóż po łyżeczce śmietany i po pół jajka.
Potrawę możesz udekorować papryką. Idealny będzię również plaster pomidora albo listek bazylii.
Czas przygotowania: 45 min Ilość kalorii na 1 porcję: 280 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax