Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z dyni z koperkiem"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14325
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 44
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 204
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 106
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14325
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 44
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 204
Składniki
Bulion doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień. Wrzuć obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj około 15 minut.
W tym czasie obierz dynię, wydrąż z niej pestki, a czysty miąższ przesmaż na rozgrzanym maśle. Dopraw go solą i pieprzem, a następnie dodaj do gotujących się ziemniaków.
Po 20 minutach, gdy warzywa będą już miękkie, dorzuć 2/3 koperku. Zabiel zupę śmietaną wymieszaną z mąką i całość zmiksuj.
Gotowy krem podgrzej. Przed podaniem udekoruj resztą zieleniny.
Czas: 55 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV