Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z groszku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Obierz cebule i marchewkę. Cebulę posiekaj, jedną marchewkę pokrój w kawałki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim marchewkę, cebule i zielony groszek. Zalej warzywa bulionem i doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień. Gotuj pod przykryciem około godziny.
W połowie tego czasu dodaj drugą marchewkę w całości. Wyjmij całą marchewkę i pokrój ją w kostkę. Pozostałą zupę zmiksuj na gładko z chrzanem. Plastry indyka pokrój w cienkie paseczki, a natkę grubo posiekaj. Udekoruj śmietaną, indykiem, marchewką i natką.
Czas przygotowania: 90 minut 320 kcal/1 porcja.
Koszt: do 14 zł.Źródło: