Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 93
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 276
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, cebulę poszatkuj. Jarmuż umyj, usuń twarde łodygi, porwij liście.
W dużym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj cukier i ziemniaki, a następnie jarmuż. Smaż 3 minuty. Dodaj kmin, roztarty czosnek, gałkę muszkatołową i igiełki rozmarynu.
Wlej bulion, tak aby przykrył warzywa. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj, aż ziemniaki i jarmuż zmiękną. Pod koniec gotowania dodaj ser pleśniowy.
Pokrój chleb na grzanki i obsmaż na gorącej oliwie na złoto.
Zmiksuj zupę blenderem. W razie potrzeby dopraw do smaku. Podawaj z połówkami jajek i grzankami.Źródło: Olivia