Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem z kalafiora"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
Ugotuj wywar z mięsa, listka laurowego i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie. Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora.
Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Zupę dokładnie zmiksuj. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem zupę skrop oliwą, Udekoruj tymiankiem i kawałkami kalafioraŹródło: Na żywo