Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z kaszy jaglanej"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2134
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym maśle. Groszek wrzuć do garnka, dodaj olej, smaż chwilę. Dodaj zeszkloną cebulę, całość przypraw solą i pieprzem, gotuj 10 minut. Zupę zmiksuj blenderem.
Kaszę wypłucz, ugotuj z solą i łyżeczką oleju. Odlej na sitko. Przed podaniem podgrzej zupę, dodaj śmietanę. Na talerzu kładź po łyżce kaszy, wlej zupę, dodaj pestki z granatu, uprażone pestki dyni i natkę pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień