Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z kiełków brukselki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 202
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 202
Składniki
Boczek pokrój w paseczki, wytop na patelni. Zdejmij, odłóż. Na tej samej patelni przesmaż poszatkowaną cebulę. Przełóż do garnka. Dodaj obrane i pokrojone na kawałki ziemniaki oraz brukselkę (może być mrożona). Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem 30 minut.
Do zupy wsyp oczy szczone kiełki, chwilę ogrzewaj, zmiksuj na gładki krem ze śmietaną (możesz odłożyć brukselkę do ozdoby). Dopraw go solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawaj z wysmażonym boczkiem.
Czas ok. 60 min; porcja – 320 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety